Noční agent se dočká i třetí série

Knihy Novinky Seriály

U Netflixu nebývá zvykem, že by často obnovoval seriály, ale u adaptace knih Matthewa Quirka jim to za to asi stojí.

První řada seriálu Noční agent sleduje podřadného agenta FBI, který po nocích pracuje v suterénu Bílého domu a obsluhuje telefonní linku pro tajné špiony, která nikdy nezazvoní. Jednoho dne se to ale stane a uvede do pohybu řetězec událostí, které odhalí spiknutí, které sahá až do Oválné pracovny.

Jmenovaným agentem je Peter Sutherland (Gabriel Basso), kterého vypadá jako „nejméně důležitá osoba pracující na velmi důležitém místě“. Tedy až do doby, než telefonát vyděšené civilistky Rose Larkin (Luciane Buchanan) – technologické ředitelky, jejíž teta a strýc jsou zavražděni – pošle oba na útěk, aby si zachránili život.

Seriál debutoval na 1. místě anglického televizního seznamu s 168,71 miliony zhlédnutí během prvního týdne od vydání a objevil se v Top 10 v 93 zemích. Nová sezóna začíná po napínavých událostech první řady, kdy Peter Sutherland díky snaze zachránit prezidenta získá příležitost stát se nočním agentem. Práce v utajené organizaci v druhé sezóně požene Petera do světa, kde je nebezpečí všude a důvěra je nedostatková.

Druhá série by se na Netflixu měla objevit na podzim roku 2025 a kromě Bassa a Buchanan se objeví Amanda Warren jako Catherine, veteránka přísně tajného investigativního programu Noční akce, která trénuje a dohlíží na různé noční agenty, včetně nového rekruta Petera Sutherlanda. Chytrá, soukromá a odhodlaná Catherine je nelítostnou ochránkyní svých agentů, ale je pro ni těžké získat si Peterovu důvěru, když se potýká s problémy se zradou ze svých zkušeností v první sezóně.

K Warren se dále přidávají Arienne Mandi jako Noor, pomocnice na nízké úrovni v íránské misi při OSN v New Yorku, která se snaží využít svůj přístup k přísně tajným informacím k lepšímu životu její rodiny. Louis Herthum je Jacob Monroe, mezinárodní obchodník se silnými globálními kontakty, jenž využívá k získávání cenných informací. Berto Colon bude hrát Solomona, bývalého mariňáka, který se stal pravou rukou mocného obchodníka. Michael Malarkey jako Markus, vycvičený vojenský vůdce loajální svému strýci diktátorovi, co byl nedávno odsouzen v Haagu za válečné zločiny a Keon Alexander jako Javad, šéf bezpečnosti íránské mise při OSN, který je zodpovědný nejen za ochranu zaměstnanců mise, ale také za zajištění jejich loajality vůči režimu.

Brittany Snow se připojí k obsazení jako Alice, Peterova partnerka a mentorka v jeho prvním úkolu v Noční akce, zatímco Teddy Sears se připojí jako Warren, vysoký zpravodajský důstojník, který se stane předmětem vyšetřování Noční akce. Navid Negahban se objeví jako Abbas, vážený a odměřený íránský velvyslanec při OSN, co je zvyklý vydávat rozkazy a očekává loajalitu a respekt a Rob Heaps jako Tomás Bala, britský vzdělaný, bohatý, oprávněný, ale řízený muž, který zoufale touží vrátit svou rodinu k moci poté, co byl jeho otec diktátor odsouzen za válečné zločiny.

A to ještě není všechno. Jak název článku napovídá, seriál byl obnoven i na třetí sezónu, která se začne natáčet v Istanbulu na konci roku 2024 a poté se v roce 2025 vrátí do New Yorku. Mohli bychom se tak další řady dočkat o rok později.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge