Seriáloví Rivalové brzy dorazí na Disney+

Knihy Novinky Seriály

Můžeme se těšit na hvězdně obsazený seriál podle knižní předlohy Jilly Cooper.

Osmidílný seriál Rivalové vychází ze stejnojmenného románu, který v českém překladu vyšel v roce 1995 u nakladatelství Ikar jako druhý díl série Kroniky Rutshire. Příběh se odehrává na pozadí dramatu, excesů a šokujících dovádění mocenské společenské elity Anglie 80. let, kdy se po hlavě ponoříme do nelítostného světa nezávislé televize v roce 1986. Seriál má mít v USA premiéru nejdříve na Hulu a na Disney+ v dalších zemích by se měl objevit později v tomto roce.

Hlavní tváře dramatu jsou Alex Hassell, jako temperamentní bývalý olympionik, člen parlamentu, nenapravitelný milovník a nebezpečně charismatický Rupert Campbell-Black. David Tennant vystupuje jako lord Tony Baddingham, kontrolor Corinium Television a Rupertův cílevědomě ambiciózní a egoistický protivník. Aidan Turner je novinář a televizní moderátor Declan O’Hara, co se dostane do křížové palby dlouho doutnajícího sporu mezi Rupertem a Tonym.

Nafessa Williams si zahraje Cameron Cook, divoce talentovanou americkou televizní manažerku, kterou Tony přivedl do Anglie, aby produkovala Declanovu novou talk show v hlavním vysílacím čase. Katherine Parkinson je Lizzie Vereker, romantická spisovatelka trpící zjevným nedostatkem romantiky ve svém životě a Bella Maclean je Taggie O’Hara, nejstarší dcera Declana s něžným srdcem, ale silnou vůlí a nečekaným pokušením pro Ruperta.

V seriálu dále hrají Emily Atack, Catriona Chandler, Oliver Chris, Danny Dyer, Rufus Jones, Lisa McGrillis, Luke Pasqualino, Claire Rushbrook a Victoria Smurfit. Na scénáři spolupracovali Dominic Treadwell-Collins a Laura Wade. Režii osmi epizod si mezi sebou rozdělii Elliot Hegarty, Dee Koppang O’Leary a Alexandra Brodski.

Zdroj informací a obrázků: Press.disney.co.uk/news/, IMDb.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge