Můj oxfordský rok jako film

Filmy Knihy Novinky

Netflix se rozhodl pustit do filmového zpracování knihy Julie Whelan.

Sofia Carson a Corey Mylchreest se připravují na imatrikulaci ve filmu Můj oxfordský rok, nové romanci napsané Allison Burnett a režírované Iainem Morrisem, nominovaným na cenu BAFTA.

Když se Anna, ambiciózní mladá Američanka, vydá do Spojeného království a na Oxfordskou univerzitu, aby si splnila dětský sen, má svůj život úplně v pořádku.

Se stipendiem v kapse a s nabídkou práce snů v politické kampani Anna začne svou roční stáž plná očekávání a vznešených cílů. Ty však záhy naruší jistý sebevědomý, drzý a neuctivý chlápek… a také její budoucí učitel. Tohle setkání ovšem oběma hluboce změní život.

Lehká romance brzy přeroste v něco hlubšího, ale pak se Anna dozví, že před ní skrývá životně důležitou informaci. Náhle stojí před těžkou volbou: má se otočit zády k muži, kterému právě začala propadat, a jít za svými celoživotními sny, anebo podstoupit těžkou zkoušku spolu s ním – a doufat v nemožné?

Kniha vyšla také v českém překladu v roce 2018 u nakladatelství Ikar. Zatím není známo, kdy bychom se filmu mohli dočkat, za to ale kromě hlavní dvojice máme snad kompletní obsazení:

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge