Knihy Ricka Riordana v novém kabátku

Knihy Novinky

Po re-edici Percyho Jacksona díky vydání nových pokračujících dílů jsme se dočkali i dalších knih v nové podobě.

Pokud vám unikla první vydání oblíbených božských sérií z pera Ricka Riordana, nakladatelství Fragment v poměrně rychlém sledu vydalo další dvě jeho série s novými světovými obálkami, které se vám možná budou líbit o něco víc než ty původní. Řeč je o sequelové římské sérii Bohové Olympu a egyptské sérii Kronika Cartera Kanea.

Bohové Olympu navazují na předchozí sérii Percy Jackson a přináší nové dobrodružství mladých polobohů. Znovu se tak setkáme s hrdiny první Riordanovy série s Percym. Do Tábora polokrevných přicházejí další hrdinové a Percy se pro změnu objeví v Táboře Jupiter, což je obdoba tábora pro římské polobohy. Jejich plány naruší Proroctví sedmi, které se začíná naplňovat. Hrdinové se musí vydat do rodiště antických bohů, krajiny Mare nostrum. Gaia, síla mocnější než všichni bohové, se totiž postupně probouzí a ohrožuje budoucnost civilizace. Čas ubíhá a posádka lodi Argo se musí vydat do boje za záchranu lidstva.

Trilogie Kronika Carterta Kanea se odehrává v moderním světě, kde se egyptská mytologie prolíná s realitou a hlavní postavy, sourozenci Carter a Sadie Kaneovi, jsou zapleteni do boje mezi bohy a temnými silami. Carter a Sadie totiž zjistí, že jejich rodina má egyptské kořeny a vládne mocnými kouzly. S pomocí bohyně Ma’at se ujímají role bojovníků proti chaosu a zlu, a jejich dobrodružství je provázeno nebezpečím, intrikami a magií. Rick Riordan mistrně kombinuje akci, humor a dobrodružství s prvky egyptské mytologie, což čtenáře pohltí od první řádky.

Zatímco všechny díly Kroniky Cartera Kanea už s novými obálkami vyšly, u Bohů Olympu jsme se zatím dočkali prvních dvou dílů, ostatní by měly vyjít v průběhu srpna. Je tedy čas doplnit si knihovničku.

Zdroj informací a obrázků: Fragment.cz, DatabazeKnih,.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge