Harry Potter a Kámen mudrů v podání MinaLima už v září

Knihy Novinky

Na podzim se dočkáme prvního dílu slavné fantasy série v ohromujícím podání grafického studia MinaLima.

Prožijte s Harrym Potterem jeho první rok ve Škole čar a kouzel v Bradavicích tak, jako nikdy předtím! V tomto okouzlujícím vydání najdete nejen kompletní původní text z pera J.K. Rowlingové, ale také přes 150 barevných ilustrací a 8 nápaditých interaktivních prvků: otevřete Harryho přijímací dopis z Bradavic, odhalíte skrytý vstup do Příčné ulice, vyčarujete vánoční atmosféru ve Velké síni a zažijete ještě mnohem víc.

V překvapivém obratu událostí designérské studio MinaLima oznámilo, že nebude pokračovat ve své práci na ilustrovaných vydáních série Harry Potter. Studio, známé pro své složité a interaktivní návrhy, již dříve vydalo ohromující edice prvních tří knih oblíbené série.

V prohlášení zveřejněném dnes MinaLima prozradila, že nebyla pověřena ilustrováním knihy Harry Potter a Ohnivý pohár, čtvrtého dílu série. Tato zpráva fakticky znamená konec jejich účasti v projektu.

Studio vyjádřilo vděčnost za příležitost přepracovat první tři knihy Harryho Pottera a uvedlo, že je „privilegiem“ vnést do těchto kouzelných příběhů jejich jedinečný styl. Ocenili také silné vazby, které si vytvořili se čtenáři a vydavateli po celém světě, stejně jako se sběrateli, se kterými se setkali na různých akcích: „Děkujeme každému z vás, že nás podporujete a nacházíte tolik radosti ze zapojení do naší práce, jakou jsme si užili při jejím vytváření.“

Toto oznámení se setkalo se zklamáním řady fanoušků. Napříč platformami sociálních médií vyjádřili smutek nad touto zprávou, přičemž mnozí chválili práci MinaLimy a naříkali nad ztrátou toho, co mohlo být pro zbývající knihy v sérii.

Studio MinaLima ovšem už dříve oznámilo plán vydat první tři knihy v jednom boxu, který by měl v zahraničí vyjít v říjnu tohoto roku.

Vydavatel HP knih, společnost Scholastic, ovšem v návaznosti na tuto informaci vydalo prohlášení, v němž fanoušky ubezpečila, že má v plánu v těchto ilustrovaných a interaktivních vydáních románů Harryho Pottera pokračovat. Chtějí předat štafetu novému ilustrátorovi Harryho Pottera a Ohnivého poháru, ale zatím neprozradili, o koho jde.

My se zatím můžeme těšit na české vydání první knihy, které je plánováno na 23. září. Kromě toho bychom se měli v českém překladu v říjnu dočkat také ilustrované knihy Vánoce v Bradavicích.Pro miliony čtenářů po celém světě jsou Bradavice kouzelným místem. Text pochází z bestselleru J. K. Rowlingové Harry Potter a Kámen mudrců a popisuje jeden z nejoblíbenějších okamžiků knihy. Novými zářivými ilustracemi jej vypravila Ziyi Gao. Kniha bude mít 48 stran v pevné vazbě.

„Harry Potter již více než dvacet pět let podněcuje celou generaci k lásce ke čtení. Jsme nadšeni, že s Vánocemi v Bradavicích můžeme vydat nadčasovou obrázkovou knihu, kterou si rodiny mohou společně číst a užívat si ji vedle původní série o Harrym Potterovi. Je to slavnostní oslava přátelství, rodiny a sdílení radostí tohoto ročního období a doufáme, že bude inspirací pro novou tradici svátečního čtení na mnoho dalších let.“ – Ellie Bergerová, prezidentka společnosti Scholastic Trade

Zdroj informací a obrázků: AlbatrosMedia.cz, TheRowlingLibrary.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge