První fotky z filmu Pán prstenů: Válka Rohirů

Filmy Knihy Novinky

Nejen, že se dočkáme druhé série Prstenů moci a filmových prequelů Pána prstenů, ale letos nás čeká ještě animovaný film o Rohirech.

Desítky let před hranou trilogií Pán prstenů Petera Jacksona vykreslil Ralph Bakshi epos v působivé animaci. Nyní nový projekt od New Line Cinema a Warner Bros. vrací J.R.R. Tolkienův rozsáhlý příběh v animované podobě. A tentokrát jdou cestou anime. Podle všeho půjde o nevyřčený příběh za pevností Helmova žlebu, stovky let před osudnou válkou, vyprávějící o životě a krví nasáklých časů jeho zakladatele, Helma Kladiva, mocného krále Rohanu.

Pán prstenů: Válka Rohirů, odehrávající se 183 let před událostmi zaznamenanými v původní trilogii filmů, vypráví osudy rodu Helma Kladiva, legendárního krále Rohanu. Náhlý útok Wulfa, chytrého a nelítostného pána Dunlendingu, který hledá pomstu za smrt svého otce, přinutí Helma a jeho lid k odvážnému poslednímu odporu ve starobylé pevnosti Hornburg. Mocné pevnosti, která později vejde ve známost jako Helmův žleb. Héra, dcera Helma, se ocitá ve stále zoufalejší situaci a musí sebrat vůli postavit se do čela odporu proti smrtícímu nepříteli, co má v úmyslu jejich úplné zničení.

Režisér Kamiyama tohoto anime o filmu řekl: „Toto je příběh nejmocnějšího krále v historii Rohanu, někoho, kdo porazil své nepřátele holými pěstmi. Proč jeho rodová linie musela skončit s ním? Myslím, že tam je ponaučení z arogance a také z potřeby odpovědnosti a uvědomění v jejich moci. Žijeme ve věku, kdy po celém světě znovu čelíme realitě války. Co je tedy síla? Jaká je odpovědnost těch, kteří jej vlastní? Je to něco, na co musí myslet tím, že budou uvažovat společně s těmi, kteří ne.“

Pán prstenů: Válka Rohirů má celosvětovou premiéru stanovenou na 13. prosince 2024, u nás se objeví o den dříve. V současnosti Warner Bros. nabízí tento film jako samostatný příběh, takže bychom neměli nutně očekávat trilogii zrozenou z tohoto projektu. Ve filmu tak uslyšíme Briana Coxe, Mirandu Otto, Shaun Dooley, Lukea Pasqualino, Lorraine Ashbourne, Janine Duvitski, Benjamina Wainwrighta, Michaela Wildmana nebo Judea Akuwudike.

Zdroj informací a obrázků: Nerdsit.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge