Příručka k vraždě pro hodné holky na Netflixu už v srpnu

Knihy Novinky Seriály

Seriálová adaptace knihy Holly Jackson se příští měsíc objeví na oblíbené streamovací platformě.

Emma Myers, která se představila v oblíbeném seriálu Wednesday jako vlkodlačí spolubydlící, se tentokrát objeví v roli chytré a cílevědomé Pipy Fitz-Amobiho v seriálu založeném na velmi úspěšném mysteriózním románu Holly Jackson, Návod na vraždu pro hodné holky, který v překladu v roce 2020 vyšel u nakladatelství Cosmopolis.

Šestidílný seriál v adaptaci Poppy Cogan a režii Dolly Wells sleduje 17letou Pip, co vyšetřuje vraždu středoškolského studentky, která byla zabita před pěti lety. „Jsem z této show nadšená a stát se Pipou byl sen,“ řekla Myers. „Ať už jste knihu četli, nebo ne, Příručka k vraždě pro hodné holky je zážitek všude kolem. Myslím, že se to lidem opravdu bude líbit.“

Série, kterou objednala BBC a produkovala Moonage Pictures, v koprodukci se ZDFneo a Netflix, se nejprve bude vysílat ve Spojeném království a Irsku na BBC Three a BBC iPlayer, než přijde na Netflix 1. srpna.

Seriál se odehrává pět let poté, co městem Little Kilton otřásla vražda-sebevražda. Populární středoškolačka Andie Bell byla zavražděna svým přítelem Salem Singhem, který se poté zabil. Alespoň tomu všichni věří, včetně policie. Případ uzavřen, že? Ale Pip Fitz-Amobi (Myers), nyní sama maturantka, vidí, jak strašlivá vražda stále ovlivňuje její rodné město, a myslí si, že je v příběhu víc. Pip zahájí vlastní vyšetřování, rozhodnutá přijít této záhadě na kloub. Ale pokud to Sal neudělal, znamená to, že vrah je stále venku – a samotná Pip může být nyní v nebezpečí.

Myers hraje v seriálu po boku Zaina Iqbala, který hraje Salova bratra Raviho Singha. Dále se objeví Anna Maxwell Martin, Gary Beadle, Mathew Baynton, India Lillie Davies, Rahul Pattni, Henry Ashton, Mitu Panicucci, Orla Hill, Ephraim OP Sampson, Carla Woodcock, Yasmin Al-Khudhairi, Jessica Webber, Matthew Khan, Georgia Aaron , Oliver Wickham, Adam Astill, Annabel Mullion, Jude Morgan-Collie, Raiko Gohara, Asha Banks a Yali Topol Margalith.

Seriál je založen na populární trilogii románů britské autorky Holly Jackson. Návod na vraždu pro hodné holky je první knihou mysteriózní young adult série, která se stala bestsellerem New York Times a po celém světě se jí prodaly miliony výtisků. Po debutu tohoto románu z roku 2019 následovaly Hodná holka, zlá krev v roce 2020 (v českém překladu 2021) a Mrtvá holka, dobrá holka v roce 2021 (v českém překladu rozdělená na dvě knihy, obě vyšly v roce 2023).

Jackson je nadšená, že se její kniha vydává na Netflix. „Doufám, že diváci budou rádi objevovat (nebo znovuobjevovat) všechna tajemství a lži našeho malého anglického města – Little Kilton,“ řekla. „Diváci mohou očekávat rozesmáté momenty ze všech teenagerovských dovádění, ale také všechny pulzující zvraty, které najdete v nejtemnějších thrillerech. Zármutek, slzy, lapání po dechu, mdloby nad všemi oživenými momenty PipRavi, sledování za polštářem, proklínání mého jména… buďte připraveni na to všechno, až se na vaše obrazovky koncem tohoto roku objeví Příručka k vraždě pro hodné holky.“

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum, Cosmopolis.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge