Ďábel nosí Pradu dostane pokračování

Filmy Knihy Novinky

Film z roku 2006 natočený podle knihy Lauren Weisberger se stal hitem a o dalším filmu se mluvilo roky, teď to vypadá nadějně.

Meryl Streep se údajně vrátí jako redaktorka Runway Miranda Priestly po boku Emily Blunt, která v původním filmu hrála její trpělivou asistentku. V tuto chvíli není potvrzeno, že by se Anne Hathaway zopakovala v roli Andy Sachsové, ačkoli původní producentka filmu Wendy Finerman a scenáristka Aline Brosh McKenna jsou v současné době s projektem spojeny. Zatímco milion dívek by zabilo, aby vidělo tento film, zatím neexistuje žádné datum premiéry, jelikož je vše teprve ve fázi příprav.

Detaily zápletky však již byly odhaleny. Přelomové pokračování se má zaměřit na Mirandu, která čelí úpadku kdysi prosperujícího vydavatelství časopisů. Ve skutečnosti jediná osoba, která ji může zachránit, je její bývalá asistentka, Emily Charltonová z Blunta, která je nyní vysoce postavenou manažerkou luxusní módní skupiny. A Miranda zřejmě potřebuje velkou reklamu, co oživí její značku, aby dokázala, že jí stále všichni chtějí být.

Na filmové verzi Ďábel nosí Pradu se pracovalo ještě předtím, než se kniha dostala na pulty knihkupectví. Prvních 100 stran a nástin stačily k tomu, aby nápad prodali manažerům Foxu. Pomohlo také krátké působení autorky ve Vogue, kde pracovala jako asistentka šéfredaktorky Anny Wintourové.

„Byla jsem první, kdo to na Fox 2000 četl,“ řekla bývalá výkonná viceprezidentka studia Carla Hacken pro Variety v roce 2016. „Myslela jsem si, že Miranda Priestly je jedna z největších padouchů všech dob. Pamatuji si, že jsme agresivně šli a sebrali to.“

Práce na filmové adaptaci začala ještě před vydáním bestselleru v roce 2003. Aline Brosh McKenna pak byla pověřena vytvořením nového scénáře zaměřeného na obětech, které ženy přinášejí, aby se dostaly na přední místa v módních časopisech. „Napsala jsem návrh docela rychle – trvalo mi to asi měsíc,“ řekla McKenna. „Pak jsem to přepsala na základě poznámek všech.“ Knižní série vycházela také v českém překladu u nakladatelství Baronet od roku 206 do roku 2019.

Zdroj informací a obrázků: EOnline.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge