Na Netflix dorazil seriál Geek Girl

Knihy Novinky Seriály

Na oblíbené streamovací platformě se před dvěma dny objevila seriálová adaptace knihy Holly Smale.

Šestnáctiletá Harriet Manners (Emily Carey) je studentkou střední školy Hollybridge. Společensky nešikovná a často šikanovaná Harriet vrazila do světa módy, když ji objevil modelingový agent během školního výletu. Brzy z ní není jen nemotorná puberťačka, ale vycházející hvězda.

Až na to, že Harrietin náhlý úspěch není nic jiného než pohádka: Její předělaný život vytváří napětí s jejím nejlepším přítelem, posedlým módou, Natem (Rochelle Harrington) a se zavedenou modelkou Poppy Hepple-Cartwright (Daisy Jelley), která vidí Harriet jako hrozbu.

Navzdory svým úzkostem Harriet zvládá tlaky s podporou svého otce Richarda (Tim Downie), své ochranitelské nevlastní matky Annabel (Jemima Rooper) a svého spolužáka Tobyho (Zac Looker). A její zamilovanost do modela Nicka Parka (Liam Woodrum) je také příjemným rozptýlením.

Desetidílný seriál vychází ze stejnojmenné knihy, která u nás vyšla v roce 2016 u nakladatelství Argo. Celkově má knižní série pět dílů, které vycházejí z vlastních zkušeností autorky jako dospívající modelky. V českém překladu jsme se bohužel dočkali pouze dvou knih. Seriál natočil Declan O’Dwyer podle scénáře Jessicy Ruston a autorky Holly Smale.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge