Čeká nás nová kniha i film ze světa Hunger Games

Filmy Knihy Novinky

Před pár dny se objevila zpráva, která všechny fanoušky knih Suzanne Collins příjemně šokovala, aby Lionsgate záha přišlo s dalším překvapením.

Autorka oblíbené dystopické trilogie a nedávno vyšlém prequelu a její vydavatel Scholastic ve čtvrtek oznámili, že příští rok vyjde nový díl ze světa Hunger Games. Nová kniha – pátá v sérii – se bude jmenovat Sunrise on the Reaping a má vyjít 18. března 2025. Později ve čtvrtek Lionsgate oznámilo, že se připravuje nový film založený na románu a bude tak již šestým filmem série.

Sunrise on the Reaping se bude odehrávat 24 let před událostmi prvního románu Hunger Games,„začínající ráno v den sklizně padesátých Hunger Games, známých také jako Druhé Čtvrtohry. Tyto hry jsou pozoruhodné vzhledem k tomu, že vítězem se stal Haymitch Abernathy, jediný vítěz z okresu 12 před dvojím vítězstvím Katniss Everdeen a Peety Mellark o 24 let později.

Haymitche, který se stejně jako všichni vítězové stal mentorem pro pocty ze svého okresu, hrál ve filmových adaptacích Woody Harrelson a nadšení fanoušci už začínají spekulovat o tom, kdo si jeho mladší verzi má zahrát.

Všechny předchozí díly série byly adaptovány do celovečerních filmů studiem Lionsgate. Poslední film ze série, Balada o ptácích a hadech, loni vydělal v pokladnách kin téměř 340 milionů dolarů. Původní čtyři díly série s Jennifer Lawrence v hlavní roli vydělaly v pokladnách kin téměř 3 miliardy dolarů.

„Suzanne Collins to udělala znovu a přivedla nás zpět do světa Panemu, aby nám položila důležité otázky o našem vlastním světě,“ dodala Ellie Berger, prezidentka Scholastic Trade. „Sunrise on the Reaping je pozoruhodná kniha, která přináší novou složitost, perspektivu a odhalení části příběhu Hunger Games, o kterém čtenáři toužili vědět víc.“ Filmová adaptace by se do kin mohla dostat už 20. listopadu roku 2026.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, CoveredGeekly.com, HollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge