Nové vydání Skleněného trůnu

Knihy Novinky

České nakladatelství CooBoo včera na svém Facebooku oznámilo, že se dočkáme nových obálek oblíbené série.

Podle všeho by už od od července tohoto roku měla začít vycházet reedice Skleněného trůnu s novými obálkami a s v poslední době tak oblíbenými ořízkami. Reedice vzniká na oslavu 15 let od vzniku nakladatelství a nemělo by jít o jedinou novinku. Na ty další si ovšem budeme muset počkat.

Skleněný trůn je oblíbená young adult fantasy série z pera Sarah J. Maas, která si touto sérii celosvětově otevřela dveře snad do všech domácností čtenářů, aby si je pak omotala okolo prstu svou erotičtěji laděnou sérií Dvůr trnů a růží nebo Půlměsíčním městem. Kromě toho má smlouvu na další sérii, kterou fanoušci už netrpělivě vyhlížejí.

Skleněný trůn má celkově 7 dílů + novelu a vypráví o osmnáctileté Celaeně, která byla od dětství trénovaná k jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem v Endovieru. Je však chycena a odsouzena k doživotnímu vězení. Aby získala zpět svoji svobodu, musí v turnaji na život a na smrt porazit ty nejobávanější zločince. Její soupeře ale ohrožuje něco tajemného a děsivého. Nelítostný boj na život a na smrt začíná…

CooBoo zatím odtajnilo obálky první tří knih, ale je více než pravděpodobné, že se dočkáme všech sedmi knih (a možná i novely) v novém designu, který před časem vyšel v zahraničí. V komentářích pod FB příspěvkem se ovšem z řad českých čtenářů spíš ozývá nesouhlas nebo docela malé nadšení s požadavky na opravu chyb českého překladu a kvalitu vydání, kterého se čtenářům v první paperbackové edici nedostalo. Uvidíme, jestli nakladatelství prosby vyslyší a z Jeřába nakonec opět udělá Rowana a zmizí překlepy.

Zdroj informací a obrázků: Facebook.com/cooboo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge