Ryan Gosling se opět ocitne ve vesmíru

Filmy Knihy Novinky

Po roli astronauta Neila Armstronga si tentokrát zahraje Rylanda Graceho, který zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje.

Gosling by se měl objevit v hlavní roli filmové adaptaci knihy Andyho Weira, Spasitel. Ta vypráví příběh astronauta, co se probudí na vesmírné lodi plující vesmírem.

Jeho úkolem je dvanáct světelných let od domova zvrátit událost, která zapříčinila, že na Zemi nastala nová doba ledová a život se na naší planetě pomalu ale jistě chýlí ke konci. Problémem je, že po probuzení z kómatu si nepamatuje, kým je, co je jeho úkolem a jak ho má splnit. Pokud selže, lidstvo zanikne. Navíc mu společnost dělají dvě mrtvoly.

Na režii by měli spolupracovat Phil Lord a Christopher Miller, na scénáři pracují Drew Goddard společně s Weirem, pro kterého to není první filmová zkušenost. Už v roce 2015 jsme se dočkali pozitivně hodnocené filmové verze Marťana s Mattem Damonem v hlavní roli. Režisérské duo má také filmová práva na další autorovu knihu, Artemis, sci-fi thriller z blízké budoucnosti – napínavou noir kriminálkou odehrávající se na Měsíci. Všechny zmíněné knihy u nás v českém překladu již vyšly u nakladatelství Knižní klub nebo Laser.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, CSFd.cz, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge