Cizinka dostane osmou a také poslední sérii

Knihy Novinky Seriály

Ačkoliv se nejnovější série dočkáme už letos v létě, víme, že se ještě máme na co těšit.

Ve čtvrtek televizní stanice Starz oznámila, že obnovila historické drama Cizinka pro osmou a poslední sezónu. Podobně jako Hra o trůny, další prestižní drama převzaté z milované dlouhotrvající série knih, i tento seriál skončí dřív než vůbec vyjde poslední knižní díl. Autorka Diana Gabaldon řekla, že série skončí desátou knihou, kterou právě píše. Působí také jako výkonná producentka v pořadu, takže možná propůjčí nějaký pohled na konec zápletky.

Vidím různé věci, které do sebe zapadají,“ řekla Gabaldonová dříve EW o svých plánech na knihu číslo 10 k uzavření série. „Nemusíme ve skutečnosti všechno uzavřít – tato osoba je mrtvá, tato je pohřbena. Ale musí dojít k tomu, co byste mohli nazvat dramaticky uspokojivým uzavřením. Vím, jaká je samotná závěrečná scéna knihy 10. Jen nevím, jak se tam dostaneme.

Se světem Cizinky se ale úplně nerozloučíme. Spin-offový prequelový seriál Outlander: Blood of My Blood, který bude sledovat osud Jamieho rodičů, totiž dostal oficiální zelenou. Matthew B. Roberts, showrunner seriálu, napíše a bude dohlížet na prequel, spolu s Maril Davis, Ronaldem D. Mooreem a Gabaldon jako výkonnými producenty.

Šestnáctidílná sezóna číslo 7 konečně přináší americkou revoluci na prah domu Claire (Caitriona Balfe) a Jamieho (Sam Heughan). Série vychází ze sedmé knihy, Paměť kostí. Podle tvůrců by mělo jít o největší sérii vůbec s tolika různými příběhy a tolika různými místy, že se rozhodně máme na co těšit.

Zdroj informací a obrázků: EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge